Konec cvičení v teniskách, hitem jsou tréninky na podpatcích

Pro všechny milovnice podpatků vymyslela choreografka Kamilah Barrettová speciální cvičení. Na jejich hodinách se v botách na vysokém podpatku posiluje, tančí a klientky se také naučí chodit jako modelky. Hodinový trénink stylu Heel Hop vyjde v přepočtu na 300 korun.

Na vysokých podpatcích se dá opravdu dělat cokoliv. Hiphopová tanečnice Kamilah Barrettová, která spolupracovala se zpěvákem R. Kellym a rapperem 50 Centem, se na svých hodinách zaměřuje hlavně na posilování. Při správné technice vám prý chůze na podpatcích uleví od bolesti nohou či zad a navíc se ženy mohou cítit ještě víc žensky.

"Vycházíme z baletu, posilování svalů a hlavně pochopení rovnováhy. Ženy potřebují udržet rovnováhu mezi palcem a druhým prstem, což je jistící oblast pro vaši hmotnost. Protože podpatky jsou postaveny jinak. Každá bota je jiná, jejich stavba je odlišná a dokonce i hmotnost. Takže různé vazy v čéšce nebo hýžďové svaly neví, jak správně udržet rovnováhu," řekla choreografka.

Podle průzkumu Americké pediatrické lékařské asociace 42 procent žen nosí boty na vysokém podpatku, protože se jim líbí, přestože jsou nepohodlné. Problémy kvůli podpatkům přiznalo 73 procent žen.

Zdroj: http://revue.idnes.cz/heel-hop-cviceni-na-podpatcich-dkm-/zajimavosti.aspx?c=A130503_113155_zajimavosti_zar
Image by Dr-MasterMind from Pixabay