Exotic dancer

Správné obutí je základem úspěchu každé tanečnice. Když boty tlačí nebo na noze dělají jakoukoliv jinou nepohodu, moc toho nenatančíme a seběvětší osobní kouzlo nám nepomůže. Co tedy obout, abychom pohodlně protančily celou noc? Pokud tancuješ stejně jako my exotic dance, přinášíme pár rad zkušených tanečnic, které se ti přijdou k dobru.

Výběr správného typu obutí

Náš taneční projev se možná od jiných tanců liší, ale jedno zůstává neměnné – ideální je taneční obuv, případně boty na podpatku. Koupíš je v tanečních speciálkách, klasických prodejnách obuvi či v sexshopech, v kamenných obchodech i na internetu. Příliš vhodné nejsou boty klínku, baleríny, boty či sandály na rovné podrážce. Věř nebo ne, ale v klubu jsme se setkaly i s tanečnicemi v žabkách. Ne, ty ne. Pamatuj, musíš být sexy a šik, proto je volba správného modelu nadmíru důležitá.

Správná velikost

Je zvyklostí, že některé tanečnice do práce nosí boty o číslo menší. Například u značky Pleaser je to opravdu nutnost. Když boty pořídíš v normálním obchodě, záleží na konkrétním modelu. Každá bota se ale při tanci jistojistě dříve či později roztáhne. Při pole dance je na chodidlo kladen velký tlak, a především přední část boty se podle tlaku flexibilně zvětší. Aby ti boty na noze držely, nikam neklouzaly a bylo ti v nich po celý čas práce dobře, o číslo menší boty ti skvěle poslouží. Jasně, celou noc netancuješ, také se bavíš, ale neboj, o číslo menší boty ti nakonec budou velmi pohodlné. Vyzkoušej to a uvidíš. Například naše Martinka má u normálních bot většinou velikost 36 nebo 37, ale všechny boty na podpatku 35.

Výška podpatku a platformy

Pokud jsi začínající tanečnice, buď napřed opatrná a zbytečně neriskuj. Vysoké podpatky = špatná stabilita. V začátcích své taneční praxe proto raději vol boty na nižší podpatku. Důležité také je, jestli na vysokých podpatcích vůbec umíš chodit. Jinak je to ale s platformou. Zde platí, že čím je vyšší, tím jsou boty pohodlnější. Zkrátka ale trénuj a do skutečně vysokého obutí jdi tehdy, až si budeš jistá. Za tvůj pád, ublížení si a trapas před zákazníky trocha zdánlivě větší krásy rozhodně nestojí.

Co v práci nedělat

Pracovní doba tanečnic je dlouhá. Některé slečny svým nohám ulevují přezouváním. Na toto chceme trochu poukázat. Vypadá to nehezky a hlavně neprofesionálně! Nepřezouvej se. Zákazníci mají naše taneční obutí rádi. Vyhraď si na výběr obuvi dostatek času a opravdu se zaměř, aby byla pohodlná a pěkná zároveň. Možná se ti to bude zdát obtížné, ale ten správný kousek určitě najdeš a brzy zjistíš, kde si správné boty kupovat.

Co se hodí vědět

Asi nemusíme psát, že se občas hodí používat spreje do bot a ať používáš kosmetiku na chodidla. Nohy ti v práci dělají velkou službu a je důležité o ně dbát. Každopádně ti chceme dát ještě jednou doporučení, co se hodí při nošení otevřených bot. Tvým nohám v nich bude lépe s nalepovacími vložkami, ideálně takovými, které se dají vyprat a znovu použít. Stojí asi 150,- a jsou super, doporučujeme třeba tyhle. Gelové vložky si ale nekupuj, při pocení na nich noha klouže.

Pohodlí má na tvůj výkon v roli tanečnice zásadní podíl. Udělej si z bot jednu z priorit, která tě při práci významně pozitivně ovlivní.

Jenom krásná, v rámci možností spokojená a v pohodě zaujemeš tolik zákazníků, kolik potřebuješ.

Jaké máš s obutím zkušenosti? Napiš nám komentář, budeme mít radost!

Zdroj: Martina’s Agency
Photo by Eric Nopanen on Unplash