to Infinity and Beyond

12 centimetrů. To jsou tak nejvyšší podpatky lodiček, ve kterých se dá ještě jakž-takž chodit.
Až sem však slyším rozhořčený křik žen, že už 10 cm je o život!
Jenže touha vyniknout, překonat ty ostatní a zaujmout, posouvá hranice možného výše. Aby chůze byla možná, přicházejí na pomoc platformy. Díky platformě není nutný tak velký sklon nohy a přitom dosáhnou podpatky nebývalých výšin.

Od značky Pleaser USA je to například kolekce lodiček Teeze, které při 14 a půl centimetrových podpatcích a 4 a půl centimetrové platformě nabízejí relativně pohodlnou chůzi.

Vyšší podpatky jsou už potom vhodné pro speciální příležitosti. Na focení, modeling, pole dance nebo pro exotické tanečnice a různá klubová vystoupení či show.

Přední americká značka bot Pleaser, u nás známá zatím jen u zasvěcených, v Americe ale velmi oblíbená i mezi Hollywoodskými celebritami, nabízí nejrůznější sandálky, lodičky, kozačky nebo pantoflíčky s podpatky odstupňovanými po 2 cm. Až donedávna byly nejvyšší podpatky vysoké 20 centimetrů. Ale to už dnes nestačí. Něco by nám o tom věděla říct Lady Gaga.

Výrobce bot Pleaser USA se inspiroval zřejmě ve filmu Toy Story (Příběh Hraček), kde se Tim Allen jako Buzz Lightyear (Buzz Rakeťák) proslavil hláškou "To Infinity and Beyond" (Do nekonečna a ještě dále). Neexistují žádné limity, žádné meze a žádný strop. Úkolem nás, jako lidských bytostí, by mělo být postupovat, objevovat a neustále se posouvat vpřed. Nepřestaň se posouvat dál jen proto, že jsi akorát vychodil školu a myslíš si, že je to vrchol tvého vzdělání. Nepřestávej se učit nové věci, nepřestávej na sobě pracovat a hlavně, hlavně se nikdy neuspokoj. Protože neexistuje nic, co bys nedokázal.

A v duchu této filozofie navrhl Pleaser USA kolekci bot Infinity (Nekonečno) s úctyhodnými 22 a půl centimetrovými podpatky a kolekci bot Beyond (Ještě dál) s 25 centimetrovými podpatky. Tyto už skutečně nejsou určeny k chození, o čemž informuje i štítek na botách. "Varování: Extrémně vysoké podpatky. Nevhodné pro chůzi nebo tanec."
Jenže nebyli bychom to my, lidé, kdybychom to nebrali jako výzvu. Že chůze i na takových šílených podpatcích není nemožná Vás může přesvědčit naše kolegyně Catie z největšího australského obchodu s botami značky Pleaser USA – „Shoes of Hollywood“. Přesvědčte se sami v následujícím videu: