Mýty kolem sexy podpatků

Některé ženy je milují, jiné nenávidí. Podpatky ti opticky prodlouží a zeštíhlí nohy, navíc jsou velmi sexy a dodají ti sebevědomí. Pokud s podpatky začínáš, tak je možné, že máš obavy, jestli se na nich vůbec udržíš. Nemusíš se ale ničeho bát, protože s trochou cviku na nich zvládne chodit každá. Rozhodně nevěř všem těm mýtům, které o nich určitě slýcháváš. Poradím ti, jaké boty jsou pro začátečnice nejlepší a jak se na nich naučit chodit.

Podpatky nejsou pro každou z nás, ale při správné chůzi a oblečení jsou doopravdy sexy. Co ale naše zdraví?

Proč jsou podpatky tak žádané?

Nebudeme si nic nalhávat, hlavně těm lidem, kterým příroda nenadělila zrovna závratnou výšku, určitě podpatky pomohou. Navíc je preferují i muži, kteří se na ženu chodící na botách s podpatky rádi podívají. Nejen, že tě tahle obuv nutí, aby ses pořádně narovnala, ale navíc při chůzi pohupuješ trochu boky a to ocení snad každý zástupce opačného pohlaví.

Měla by ses bát podpatků?

Začátky všeho bývají těžké, ale pokud budeš trošku cvičit, tak to jistě bez problémů zvládneš. Napoprvé si vyber boty, které jsou pohodlné, pokud možno pevné, aby se v nich noha „neklimbala“. Ideální podpatek pro začátečníky je podle mě tak pět až osm centimetrů, menší nejsou tak efektivní v prodloužení nohou a chůze na nich je poměrně jednoduchá. Pokud máš boty vybrané, už nezbývá nic jiného, než si je nazout a najít si nějaký, co největší prostor s dobrým povrchem (málo nerovností, spíše přilnavý povrch), narovnat se, zatáhnout bříško, lopatky dát směrem dolů, hlavu vzhůru, váhu celého těla se snažit vytahovat co nejvíce nahoru a chodit, chodit, chodit. Při chůzi se nesnaž křížit nohy přes sebe, jako to dělají modelky, můžeš jít jakoby po čáře nebo mít nohy kousek od pomyslné přímky, ale nedávej je příliš od sebe a dělej malé kroky. Počítej s tím, že tě prvních pár dní budou bolet nožky, ale poté bolest odezní.

Jak je to s mýty?

Existuje mnoho předsudků o škodlivosti podpatků, ale většina z nich není vůbec pravdivých. Jedná se především o zdravotní rizika. Někteří lidé říkají, že podpatky si ničíš nohu, ale není to tak docela pravda. Platí to hlavně u těch extrémně vysokých, větších než deset centimetrů, ale pokud si je obuješ jednou za čas na nějakou akci, tak ti tohle nebezpečí nehrozí. Naopak lékaři doporučují zařadit na běžné nošení boty s podpatkem kolem čtyř centimetrů, protože úplně rovná podrážka také není zcela ideální. Z toho vyplývá, že se podpatků (rozumně vysokých) nemusíš bát a můžeš je bez starostí nosit.

Zdroj: Kámoška.cz | Denisa K.
Image by martinahavlikova84 from Pixabay